Innovatieve daksensor: real-time inzicht op afstand

Innovatieve daksensor: real-time inzicht op afstand

Innovatieve daksensor: real-time inzicht op afstand

Onze innovatieve daksensor biedt real-time inzicht op afstand, waarmee u de conditie van uw dak nauwlettend kunt volgen. Deze geavanceerde technologie meet vocht, luchtvochtigheid en temperatuur. Dit stelt ons in staat om lekkages vroegtijdig te detecteren en de verplaatsing van vocht binnen het dak te monitoren. Dankzij deze metingen kunnen we bovendien de warmteweerstand van het dak beoordelen en een gedetailleerd temperatuurprofiel opstellen. Hiermee kunnen we vervuiling signaleren en potentiële risico’s tijdig identificeren.

Wet en regelgeving

Daarnaast zijn onze sensoren volledig voorbereid op toekomstige technologieën zoals Firmware over the Air, waardoor u altijd beschikt over de meest actuele software en functionaliteiten. De connectiviteit wordt verzorgd door KPN, wat garant staat voor een robuuste en veilige dataoverdracht. De sensoren zijn specifiek ontworpen voor toepassing onder de dakbedekking en zijn daardoor volledig onzichtbaar na installatie.

 

Sensor Inscio Roofs
Robuust en veilig

Onze Inscio Sensoren zijn volledig waterdicht en uitgerust met een duurzame batterij die, dankzij slimme technologie, tot wel 15 jaar meegaat. Deze innovatieve technologie is geschikt voor zowel bestaande daken, retrofit-projecten, als nieuwbouw en renovatie. De sensoren zijn CE-gecertificeerd en voldoen aan de hoogste normen, met beproefde technologie en SOC 2 gecertificeerde software. Hierdoor kunt u rekenen op een betrouwbare en veilige oplossing voor uw dakmonitoring.

Geen kabels of internet

De data die onze sensoren verzamelen, wordt draadloos naar de LoRaWan van KPN gestuurd voor veilige verwerking. Dit betekent dat er geen kabels of internetverbinding op locatie nodig zijn. Dankzij deze draadloze technologie kunt u op afstand altijd en overal inzicht krijgen in de staat van uw dak, zonder enige fysieke aanpassing aan uw bestaande infrastructuur.

Inzicht in het dak: daksensor en data

We installeren Inscio sensoren bij nieuwbouw, tijdens renovatie en in bestaande daken.

 

Bij bestaande daken maken we een gat in het dak van 18 cm, laten de sensor zakken en een dakdekker maakt het dak weer netjes dicht.

Inscio benut de betrouwbare en flexibel schaalbare LoRA-infrastructuur van KPN. 

 

Door slim data te verzamelen gaan de Inscio Sensoren tot wel 15 jaar mee. 

Inscio Sensoren hebben geen kabels nodig en  internet op locatie is ook niet nodig. De sensoren hebben een batterij en gebruiken draadloze LoRaWan technologie. KPN heeft daarvoor landelijke infrastructuur die we gebruiken. 

Onze sensoren hebben CE markering, zijn uitgebreid getest en zijn erg veilig.

Wij volgen altijd wet- en regelgeving, zo zijn we al klaar voor Firmware Updates – Over The Air.

Iphone dakmonotoring
Hellend dak

De voordelen van daksensoren en data in het hellende dak

Plat dak

De voordelen van daksensoren en data in het platte dak

Nieuws, events & klantverhalen

Bezoek ons

Onze klanten vertellen

 “Tot vorig najaar informeerden wij opdrachtgevers en partners op basis van praktijkervaringen over het te verwachten dakgedrag. Nu leveren we objectieve meetdata”

 

Laurens van Wylick – Isomix isolerende mortels

“De data die wij met de sensoren van Inscio Roofs verzamelen en analyseren, helpt ons alle stakeholders op een duurzamere wijze naar de bouw te laten kijken. Maar ook beter de levenscycluskosten van alternatieve dakconstructies te berekenen voor klanten en adviseurs.”

Eduard  Beekhuizen – Babylon daken

Nieuws, events en klantverhalen
Download