Persbericht: Inscio Roofs breidt aanbod voor dakmonitoring uit met Rona@Dakdetec

Samenvoeging sensortechnologieën voor een completer dakinzicht op afstand

IJsselstein, 24 april 2024 – Inscio Roofs breidt het portfolio van sensoroplossingen voor dakmonitoring uit met de oplossing en technologie van Rona@Dakdetec. Dit is mogelijk gemaakt door de overname van Rona@Dakdetec door MSQ Groep, medeaandeelhouder van Inscio Roofs.

Remote dakmonitoring

Zowel Inscio Roofs als Rona@Dakdetec hebben de afgelopen jaren de markt voor het remote monitoren van daken ontwikkeld met innovatieve sensoroplossingen. Nu voegen deze beide bedrijven de krachten samen om met de beste technologie slimme daken te creëren.

Daken worden slimme assets

Door de trend dat daken steeds vaker worden gebruikt als verblijfsruimte (daktuinen) en voor het opvangen en afvoeren van hemelwater (retentiedaken), wordt dakmonitoring belangrijker. Inscio-Roofs maakt van geïsoleerde daken zelf monitorende slimme assets.

‘Data-as-a-Service’ op abonnementsbasis

Inscio levert op abonnementsbasis ‘Data-as-a-Service’ voor het remote monitoren van de conditie van daken, gevels en funderingen. Belangrijke meetwaarden, zoals beweging, temperatuur, vochtigheid en isolatiewaarden worden gerelateerd aan de sensorlocaties gevisualiseerd in een overzichtelijk dashboard, online en in een app.

Maatwerk voor elke klant

“Met de combinatie van onze eigen sensortechnologie en de oplossing van Rona@Dakdetec kunnen wij nu voor elke klant maatwerk leveren”, zegt Jeroen van de Laar, medeoprichter van Inscio. “Of het nu een woningcorporatie is die voor complete complexen het dakgedrag wil monitoren, of individuele woning- of appartement eigenaren en beheerders. Op een veilige en flexibel schaalbare wijze.”

 

Voor meer informatie

Jeroen van de Laar

T: 06 53587986

E: jeroen@inscio-roofs.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerd