Van Wylick – Producent van Isomix

Wylick producent van isomixer
Van Wylick creeert slimme daken

Van Wylick levert al ruim 30 jaar isolerende daken en vloeren. Sinds vorig jaar is het Isomix® Daksysteem uitgebreid met sensoren van Inscio, die automatisch op afstand de conditie van een dak monitoren, om lekkages en gevolgschades te voorkomen. Directeur Laurens van Wylick legt uit waarom en hoe zijn bedrijf slimme daken creëert.

Slimme daken: Lekkages en schades voorkomen

Van Wylick isolerende daken B.V. in Heeswijk-Dinther maakt het aanleggen van daken eenvoudiger met het Isomix® Daksysteem. Dit systeem bestaat uit isolatieplaten met een variabele dikte, opgevuld en afgewerkt met isolerende, drukvaste en waterafstotende mortel. “Wij zijn al decennia lang een onderscheidende leverancier van isolerende daken”, zegt Van Wylick. “Omdat er in betonmortel water wordt verwerkt, moeten wij na tientallen jaren nog steeds uitleggen waar dat vocht blijft en hoe onze daken zich in de praktijk gedragen. Door Isomix®-daken te voorzien van sensoren onderin, middenin en bovenop het isolatiepakket, kunnen wij vrijwel realtime inzicht geven in de temperatuur en vochtigheid van een plat dak. Met als belangrijkste voordeel voor opdrachtgevers en dakdekkers het preventief kunnen voorkomen van lekkages en schades.”

ISOMIX PLUS, isomix dak inclusief sensor
Slimme daken voor gebouwbeheerders en dakdekkers

“De met Inscio ontwikkelde oplossing voor het remote monitoren met ‘Data-as-a-Service’ levert slimme daken op”, vat van Wylick samen. “Deze innovatie sluit naadloos aan op de overkoepelende trend richting slimme steden. Naarmate daken intensiever worden gebruikt als verblijfsruimte (daktuinen) en het opvangen en geleidelijk afvoeren van hemelwater (retentiedaken), wordt het belangrijker om de conditie te monitoren. Dakdekkers kunnen de oplossing benutten als onderdeel van hun servicecontract, terwijl gebouwbeheerders met de meetdata objectiever het benodigde meerjarenonderhoud kunnen plannen. Wij werken met Inscio samen vanwege de innovatie meetoplossing en het feit dat zij zowel veel kennis en ervaring in de bouw- en GWW-sector hebben, als met realtime datacollectie en -acquisitie.”

"Tot vorig jaar informeerden wij opdrachtgevers en partners op basis van praktijkervaring, nu leveren we objectieve meetdata."

Remote conditiemonitoring met ‘data-as-a-service’

Opdrachtgevers, beheerders en aannemers willen meer inzicht hebben in de conditie en levensduur van gebouwonderdelen voor de garantie- en onderhoudsverplichtingen. Daarvoor worden momenteel regelmatig periodieke inspecties uitgevoerd. Van Wylick maakt met de Inscio-sensoren remote conditiemonitoring mogelijk, als alternatief voor de kostbare en persoonsafhankelijke inspecties op locatie. “Tot vorig najaar informeerden wij opdrachtgevers en partners op basis van praktijkervaringen over het te verwachten dakgedrag”, vervolgt Van Wylick. “Nu kunnen wij objectieve meetdata leveren met een interval van tientallen minuten of een uur, die exact aantoont hoe een aangelegd dak droogt en zich gedraagt bij wisselende weersomstandigheden. In samenwerking met Inscio voegen wij ‘Data-as-a-Service’ toe, zonder dat onze klanten hoeven te investeren in de benodigde sensoren.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *