De Alliantie geeft een duidelijk signaal af over bio-based. En over Inscio sensoren!

Groen dak
Thomas van der Vlis van de Alliantie geeft een duidelijk signaal af over bio-based. En over Inscio sensoren!

Inscio Roofs heeft Thomas van der Vlis en de Alliantie geholpen bij het objectief analyseren van biobased isolatiematerialen!

Door gebruik te maken van (Inscio) sensoren kun je veel objectiever analyseren hoe goed een dak nog is, zonder steeds het dak op te hoeven klimmen. Met die data kunnen we vervolgens zien of een dak aan vervanging toe is of dat we juist – wanneer de conditie nog goed is – het vervangmoment met enkele jaren uitstellen, wat geld bespaart.”

Thomas Inscio Roofs

“We willen data gebruiken om bijvoorbeeld onderhoud steeds efficiënter in te richten. Denk aan vochtsensoren die bij een lekkage duidelijker kunnen aangeven waar het probleem zit. Maar ook hoe de kwaliteit van het dak zich door de jaren heen ontwikkelt. Het dak dat wij nu aanleggen moet minstens dertig jaar meegaan en wordt nu nog met het oog gecontroleerd. Door gebruik te maken van sensoren kun je veel objectiever analyseren hoe goed een dak nog is, zonder steeds het dak op te hoeven klimmen. Met die data kunnen we vervolgens zien of een dak aan vervanging toe is of dat we juist – wanneer de conditie nog goed is – het vervangmoment met enkele jaren uitstellen, wat geld bespaart.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *