Voordelen Daksensor en data

Vastgoedbeheer, conditiemeting en verlengen van de levensduur

Vaak worden conditiemetingen uitgevoerd om de staat van de onderhoudsgevoelige elementen vast te stellen. Zo ook voor het dak.

Dit inspectieproces is tijdrovend, arbeidsintensief en maar in beperkte mate objectief. Een inspecteur gaat op locatie beoordelen wat de status is en registreert waarneming. Maar heeft de inspecteur alles waargenomen? Is de juiste conclusie getrokken? Is de locatie wel bezocht? Was de inspectie niet te laat in de cyclus waardoor de degradatie van het element al leidt tot grotere risico’s of kosten? 

Door de trend dat daken steeds vaker gebruikt worden als verblijfsruimte (daktuinen) en voor het opvangen en afvoeren van hemelwater (rententiedaken), wordt conditiemonitoring belangrijker. De daken zijn namelijk niet meer visueel te inspecteren en de risico’s met meervoudig dakgebruik nemen fors toe.

De ‘slimme dakoplossing’ van Inscio is geschikt voor platte daken, omdat alle meetsensoren in het isolatiepakket worden geplaatst. Ze verbruiken heel weinig energie, waardoor alle sensoren zonder onderhoud ruim tien tot vijftien jaar data kunnen verzamelen en versturen, maar vooral ook signaleren op problemen in en om het dak voordat schade ontstaat! 

Dé innovatieve daksensor

Vocht én lekdetectie

Aan de boven- én aan onderkant van de Inscio Roofs sensor zit een oppervlak dat stevig en duurzaam is. Het neemt snel vocht op en geeft het net zo snel weer af. Ideaal voor het detecteren van vocht en signaleren van lekkages.

 

Warmte weerstand

We meten temperatuur aan de boven – en onderkant van het isolatiemateriaal. Met die temperaturen beoordelen we de warmteweerstand en hebben we zicht op het temperatuurprofiel.

Innovatieve daksensor technologie

Inscio levert een softwaresuite, volledig web-based dus overal te gebruiken, om real-time te kijken naar de conditie van het dak. Betekent dat dat er altijd iemand moet inloggen om naar de problemen te kijken? Nee! We hebben slimme signalering op basis van dak algoritmes, automatisch worden gebruikers van Inscio geinformeerd over mogelijke afwijkingen en risico’s.  

Eigenaren van vastgoed, maar ook dakdekkers en -fabrikanten willen tijdens de garantieperiode natuurlijk geen lekkages en schades. Toch kunnen verschillen in temperatuur en vochtigheid al na enkele jaren tot verrassingen leiden. Inscio zorgt ervoor dat je precies op tijd kan ingrijpen, niet te vroeg en niet te laat, door vrijwel realtime sensordata en signalering op afwijkingen en problemen

Vastgoedbezitters voeren conditiemetingen uit om de staat van de onderhoudsgevoelige elementen vast te stellen. Zo ook voor het dak. Dit inspectieproces is tijdrovend, arbeidsintensief en maar in beperkte mate objectief. 

Inscio sensoren leveren objectieve meetwaarden, dus een feitelijk beeld, van het dak op afstand. Er is geen, of veel minder, noodzaak om daken te inspecteren en levert daardoor een enorme reductie in bewegingen en daarmee uitstoot. 

Wij zien aan de data of vocht zich ophoopt in het dak, of het dak bovenop vervuild is maar ook wat de warmteweerstand is in het dak. Op basis van die data signaleren we onze klanten bij risico’s, voordat schade ontstaat. We stellen onze klanten in staat in te grijpen voordat het mis gaat.  

Onze klanten vertellen

 “Tot vorig najaar informeerden wij opdrachtgevers en partners op basis van praktijkervaringen over het te verwachten dakgedrag. Nu leveren we objectieve meetdata”

 

Laurens van Wylick – Isomix isolerende mortels

“De data die wij met de sensoren van Inscio Roofs verzamelen en analyseren, helpt ons alle stakeholders op een duurzamere wijze naar de bouw te laten kijken. Maar ook beter de levenscycluskosten van alternatieve dakconstructies te berekenen voor klanten en adviseurs.”

Eduard  Beekhuizen – Babylon daken

"Wij bieden inzicht op plaatsen waar nooit inzicht was"

‘Daken worden steeds intensiever gebruikt als verblijfsruimte (daktuinen), het plaatsen van PV-panelen en het opvangen en geleidelijk afvoeren van hemelwater (retentiedaken). Het dak is gevonden ruimte. Maar dat leidt ook tot enorme risico’s.’